Forgódobos és függesztett galvanikus horganyzás kedvező Ft/kg ár mellett.

Termékeink fém felületeit az 1995-ben létesített saját galvanizáló üzemünkben horganyozzuk, így biztosítva a megfelelő korrózió elleni védőréteg kialakítását, valamint az esztétikus megjelenést.

Függesztett és tömegáru horganyzás

Saját termékeink mellett külső megbízásokat is vállalunk. A termékek geometriai méretétől függően a technológia két különböző fajtáját is használjuk, a kisebb méretű alkatrészek, tömegáruk esetében a forgódobos, míg a nagyobbak esetében a függesztett változatot. Üzemünkben rendelkezésre álló kádméretek: 1950 x 500 x 600mm.

A technológiai folyamata

Függetlenül attól, hogy saját termékekről, vagy bérmunkáról van szó, üzemünkben a galvanikus horganyzás folyamata gondos előkészítés után minden esetben az alábbi technológiai lépések szerint történik, mert csak ez esetben tudjuk a megfelelő minőséget és a pontos rétegvastagságot garantálni vásárlóink számára:

  1. az alkatrészeket egy erős lúgos zsírtalanító fürdőbe merítjük, melynek hőfoka 50-70 °C közötti,
  2. a bevonandó alkatrészeket minden esetben egyenként gondosan eltörölgetjük, biztosítva ezzel az összes szennyeződés eltávolítását,
  3. az alkatrészek a tiszta vizes öblítés után a rozsdátlanító oldatba kerülnek át,
  4. a felületen lévő oxid eltávolítása után a technológiai sorban ismét egy öblítési fázis következik,
  5. ezután a horganyozandó alkatrészeket egy enyhén savas elektrolitba merítjük,
  6. a munkadarabok, illetve a cink anódlemez közé kapcsolt feszültség hatására a részecskék elkezdenek átvándorolni a munkadarabra,
  7. a horganyfürdő után újabb öblítés következik, majd rövid időre a passziváló fürdőbe kerülnek át a munkadarabok,
  8. a felületkezelés során kialakuló bevonat rétegvastagsága minden esetben elektromágneses úton, roncsolás nélkül kerül ellenőrzésre.

A galván horganyzás technológiája során a munkadarabok alternáló mozgást végeznek, így a teljes felületen biztosított a horgany részecskék megfelelő mértékű beépülése. A felvitt réteg vastagsága 10-15 µm közötti. Technológiai sorunkban kísérő műveletként a passziválás, illetve a passziváló fürdő is szerepel, ahol is megkapja a bevonat a színárnyalatát, illetve itt történik az utólagos konverziós réteg kialakítása is, melynek hatására a korrózióvédő tulajdonság tovább fokozódik.

Fontos tudnivaló

A horganyzás ár (Ft/kg vagy Ft/dm2) és a technológia hatékonysága jelentősen függ a kezelendő termék kialakításának sajátosságaitól (alak, méret, furatok elhelyezkedése, stb.). Ezért új termékek tervezése, illetve meglevők áttervezése során szívesen adunk szakmai tanácsokat és nyújtunk szakértő támogatást partnereinknek, érdeklődő ügyfeleinknek.

Horganyzás árak és Akciók:

160 Ft + ÁFÁtól
50 Ft + ÁFÁtól