Galvanizálás: kedvező árak, kiváló minőség.

Acélból gyártott termékeink felületén galvanikus védőréteget elsősorban a korrózió elleni védelem céljából, másodsorban pedig esztétikai megfontolásokból hozunk lére, hisz nagyságrendekkel szebb megjelenést biztosít az elkészült alkatrészeknek.

A galvanizálás technológiája, illetve a cinkbevonat (horgany) az acél alkatrészek korrózióvédelmének egyik leggyakrabban alkalmazott és legelterjedtebb fémbevonata, az iparban alkalmazott összes galvanikus fémbevonat mintegy 80%-a horganybevonat. A galvanizálás cink bevonatát a gyakorlatban horganybevonatnak, az eljárást pedig horganyzásnak nevezzük.

A galvanikus horganyzás, illetve a cink széleskörű alkalmazásának legfőbb oka, hogy:

  • nagyon gazdaságosan kivitelezhető eljárás, a legolcsóbb fém a galvanizálásban alkalmazott fémek közül,
  • többcélú technológia, ugyanis az utókezelt horganybevonat díszítő és korrózióvédő célra egyaránt kiválóan alkalmazható,
  • az elkészült réteg igen tartós, és megfelelő mechanikai, valamint kémiai tulajdonságokkal rendelkezik,
  • tömör, pórusmentes, az alapfémhez jól tapadó és egyenletes vastagságú réteget képez az acél alkatrész felületén,
  • a különböző típusú elektrolitokból viszonylag egyszerűen leválasztható.

Tudni kell még, hogy a cink az acélnál elektronegatívabb fém, és emiatt alkalmazható előnyösen az acél korrózióvédelmére. A bevont alkatrészeknél elsődlegesen maga a cinkréteg korrodálódik, és a felületén úgynevezett fehér-rozsda képződik, mely szürkésfehér színű oxid és karbonát. Szintén fontos tudnivaló, hogy a galvanizálás során kialakuló horganybevonat védőértéke utólagos konverziós réteg kialakításával jelentős mértékben tovább növelhető. Az elkészült alkatrészek védőbevonatainak kialakítása céljából üzemünkben függesztett, illetve forgódobos horganyzási technológiát, valamint az utólagos konverziós réteg kialakítására Adriakék és íriszsárga passziválást egyaránt alkalmazunk.

Fontos tudnivaló: a galvanizálandó alkatrészek felülete rozsdás lehet, de festett nem.

Galvanizálás árak és Akciók:

160 Ft + ÁFÁtól
50 Ft + ÁFÁtól
50 Ft + ÁFÁtól
50 Ft + ÁFÁtól