Acélcső, lemez, laposvas hajlítás, és hajlítószerszám gyártás kedvező áron.

A hajlítás olyan fémfeldolgozási művelet, melynek során az alkatrész előgyártmányok egyes felületei által bezárt szöget megváltoztatjuk. Az eljárást igen elterjedten alkalmazzák az alkatrészgyártásban lemezek, rudak, csövek és betonvasak, valamint különféle nyitott- és zárt profilok, illetve zártszelvények alakításakor, feldolgozásakor.

Saját termékeink gyártásakor is sokszor szükség van arra, hogy laposvasakat, lemezeket, csöveket, zártszelvényeket, valamint különböző idomanyagokat adott szögben, vagy ívben meghajlítsunk.

Technológiai folyamat

A hajlítás célja, hogy a képlékeny anyagú munkadarabot forgácsolás nélkül úgy alakítsuk (hajlítsuk), hogy az egy adott termék kialakításának megfeleljen. Termékeink megfelelő minőségének és pontosságának érdekében figyelembe kell vennünk, hogy:

  • az anyag külső rétege a hajlítás irányában megnyúlik, belső rétege pedig megrövidül, vagyis zömítődik,
  • a középső, úgynevezett semleges réteg, amely a keresztmetszet súlypontján halad át, megtartja eredeti hosszúságát,
  • a hosszúságváltozások folytán az anyagban belső erők keletkeznek, mégpedig a belső oldalon nyomó-, a külső oldalon húzófeszültségek,
  • a szükséges erő nemcsak az anyagminőségtől és a keresztmetszet területétől függ, hanem annak alakjától is,
  • a keletkező húzó- és nyomófeszültségek az anyag keresztmetszetét megváltoztatják,
  • minél nagyobb az anyag alakváltozása, annál nagyobb változás megy végbe a szemcseszerkezetben,
  • az anyag rugalmasságát, ugyanis a hajlítóerő megszűnése után minden anyag kissé visszarugózik.

A fentiek alapján könnyen belátható, hogy egy meglehetősen összetett fémfeldolgozási technológiáról van szó, melynek pontos kivitelezéséhez nagy szaktudásra és tapasztalatra van szükség. Azonban számos esetben csak mintatermékek gyártása és próbálgatás útján lehet elérni, hogy a sorozatban gyártott termék minden szempontból hiánytalanul megfeleljen az adott műszaki követelményeknek.

Hajlítás árak és Akciók:

5000 Ft + ÁFÁtól
5000 Ft + ÁFÁtól